...Naar startpagina

Certificeringen

Al onze grondstoffen, productieruimtes en eindproducten voldoen aan de strengste halal-eisen. Volgens de islamitische wet mogen moslims uitsluitend levensmiddelen nuttigen die rein, of halal, zijn. Vleesproducten dienen dan ook afkomstig te zijn van reine dieren, zoals koeien/runderen, kalveren, schapen, geiten en pluimvee. Deze dieren moeten vervolgens door een gelovige moslim via een halssnede, en met een scherp mes, geslacht worden. Bij het slachten dient hij een gebed uit te spreken, waarin hij zegt dat het dier wordt geslacht in de naam van Allah.

Deze rituele slachtingen worden bij voorkeur zonder verdoving verricht. Aangezien de Europese wetgeving voorschrijft dat al het slachtvee moet worden verdoofd, zijn bepaalde verdovingsmiddelen toegestaan. Het dier mag door deze verdoving echter niet op de rand van de dood verkeren of sterven voordat het wordt geslacht. Wij houden ons uiteraard aan deze richtlijnen.

Gebruik van grond- en hulpstoffen
Omdat veel vlees wordt verwerkt tot een eindproduct, gelden de halal-eisen ook voor de gebruikte grond- en hulpstoffen. Zo zijn er diverse E-nummers verboden om dat die van onreine, dierlijke aard zijn. Hetzelfde geldt voor een aantal gelatines. Tot slot mag geen enkele toegestane toevoeging in aanraking komen met niet-reine stoffen.

Door vanaf de oprichting richting media, bestuurders en afnemers transparant te zijn over onze productiemethoden, en deze ook te laten zien, hebben wij veel vertrouwen opgebouwd. Naast constante, hoge kwaliteit van onze producten en tijdige levering, is strikte naleving van de islamitische spijswetten in alle stadia van de bedrijfskolom - bijna letterlijk - van levensbelang. Die naleving is bij ons100% gewaarborgd, doordat we ons bedrijf en onze partners al vanaf het begin laten certificeren door gezaghebbende halal certificeringsinstanties.

HACCP/BRC/IFS
Naast deze eisen van religieuze aard voldoen al onze producten en processen aan de strengst mogelijke eisen op het gebied van kwaliteit (product en proces) en voedselveiligheid. Zo zijn onze bedrijven niet alleen volledig HACCP-, maar ook BRC/IFS-gecertificeerd. Om die certificaten te behouden, worden we ook op dit gebied jaarlijks aan strenge keuringen onderworpen.

Al deze erkenningen, of cercificeringen, zijn in feite op hun beurt een erkenning voor de dagelijkse inspanningen van onze gedreven en overwegend islamitische medewerkers!

Onafhankelijke halal certificering
De slager kan zijn eigen vlees niet keuren. Halal Solutions maakt daarom gebruik van de diensten van twee onafhankelijke islamitische keuring organisaties. Dat zijn Halal Correct te Leiden en Halal International Control te Zoetermeer. Beide organisaties zijn al jaren actief op certificeringsgebied en hebben een zeer goede reputatie.

 

 

Deel deze pagina


Of kopiëer onderstaande link:

×